Daugeliui iš mūsų kava yra tikras ritualas – džiaugsmo suteikia ne tik pats kavos puodelis, bet ir gaminimo procesas, savo geriausio kavos ruošimo būdo ieškojimas ir tobulinimas. Taigi, norėdami padėti jums išsivirti nuostabios kavos, pateikiame keletą patarimų ir gudrybių!
92–96 °C – leidžia atsiskleisti įvairiems kavos aromatams. Vandeniui užvirti naudokite indą su reguliuojama temperatūra, kad įsitikintumėte, jog gaunate reikiamą temperatūrą.
6–8 g kavos ir 150 ml vandens. Jeigu norite stipresnės kavos, geriau naudokite stipriau skrudintą kavą, nei daugiau šaukštelių silpniau skrudintos kavos.
Reguliariai valykite kavos aparatą. Jeigu tai įmanoma, patikrinkite ir temperatūrą.
laikykite ją tamsioje ir vėsioje vietoje. Malta kava reikalauja ypatingos priežiūros, jos malonus aromatas labai greitai išgaruos, jei paliksite atidarytą kavos pakuotę. Todėl rekomenduojama kavą laikyti originalioje jos pakuotėje, sandariai uždarytame inde.